dilluns, 19 d’abril del 2021

Celebrem Sant Jordi! 23 d'abril: Dia del Llibre i la Rosa

A vegades és necessari que passin fets extraordinaris per recordar-nos que, sovint, les coses essencials són invisibles als ulls.
Aquesta meravellosa idea que Antoine de Saint-Exupéry va deixar embolicada a les pàgines d'El petit príncep es va escampar arreu gràcies a la força del seu significat i a la senzillesa de la seva expressió. No hi ha res més poderós que la paraula escrita i res més eficient que un llibre per saltar fronteres i generacions, projectar somnis, compartir il·lusions o ser, senzillament, un petit refugi en temps de turbulències.
La pandèmia, que ha irromput amb tanta força a les nostres vides fins a trasbalsar-les i, a vegades, capgirar-les, ha permès també fer visibles algunes coses que la velocitat del nostre món estava centrifugant.
I una d'aquestes coses ha estat la importància essencial que tenen els llibres a la nostra vida. Així com els bens de primera necessitat ens alimenten el cos, els llibres són l'aliment del nostre esperit: la nostra brúixola, el nostre refugi, un salvavides, l'amic que sempre hi és. 
(Patrici Tixis, Pròleg Manifest per la lectura, Irene Vallejo)




Bona Diada de Sant Jordi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada