dimecres, 3 de març del 2021

Pel·lícules per veure el Dia de la Dona

L'any 1931, a Espanya es proclama la Segona República. En aquest context, les dones són elegibles però no poden votar. Clara Campoamor i Victoria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les Corts i es plantegen molt fermament lluitar pels drets de la dona. Clara Campoamor sap que això passa per una primera i gran conquesta: el vot femení. A partir d'aquest moment, la seva lluita no és gens fàcil.
Feu un clic en aquest enllaç per veure la pel·lícula: 
 https://mp4-down-high-int.ccma.cat/5/3/1501515682135.mp4

Al web de tv3 de la carta podeu veure la pel·lícula amb subtítols en català: 
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/pellicules/clara-campoamor-la-dona-oblidada/video/3739630/


Al segle XIX, en un context en què l'execució pública és un fenomen de masses i la gent del carrer repudia l'estament penitenciari, Concepción Arenal és nomenada visitadora de presons de dones. La seva tasca consisteix a visitar a les preses, estudiar el presidi i aportar solucions als problemes per a millorar les seves condicions de vida, que són realment precàries.

Feu un clic en aquest enllaç per veure la pel·lícula: 

Al web de tv3 a la carta podeu veure la pel·lícula amb subtítols en català: 


Una pel·lícula sobre una dona que va marcar un abans i un després en la història de la política a Espanya. Va ser una dona que, tot i ser una anarquista convençuda, va trair els seus ideals i va acceptar formar part del govern de la República. Es va convertir, així, en la primera dona d'Espanya a càrrec d'un ministeri.

Feu un clic en aquest enllaç per veure la pel·lícula:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada