diumenge, 5 de maig del 2019

Sobreviure al català

Carles Torres, filòleg del Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera, participa a l’espai Sobreviure al Català, realitzat per Ràdio Illa en col·laboració amb la conselleria insular de Cultura. 

Aquí podeu escoltar tres àudios d'aquest programa:
1. Sobreviure al català: els venedors d’all francesos donaren nom al modern xandall: Amb el lingüista Carles aprofundim en les modalitats verbals balears, l’origen del terme xandall i si un negoci pot ser rendible o rentable o si a la carretera hi ha trànsit o tràfic.



2. Quan es pot salar en el català de les Illes? Amb el lingüista Carles Torres aprenem a emprar amb propietat l’article salat i el literari. A més, el filòleg del Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera, ens descobreix l’origen de la paraula "far".



3. El català, una llengua per llepar-se els dits. Amb el lingüista Carles Torres aprofundim en els noms que reben els diversos àpats del dia en català i descobrim algunes sorpreses, com que el terme «cena» es pot emprar exclusivament en un cas molt concret.

http://www.radioillaformentera.cat/el-catala-una-llengua-per-llepar-se-els-dits/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada