dijous, 16 d’abril del 2020

Celebram Sant Jordi, encara que sigui confinats!

Ens afegim a la proposta de la Direcció General de Política Lingüística? 
Per Sant Jordi, una paraula! 
Si haguessis de triar una paraula dels català quina seria? Per què? Compartim-la!


A veure si aquest cançó d'Antònia Font us inspira a trobar la vostra paraula!


https://www.youtube.com/watch?v=xxXZnHzWG3s


Ens ajudau a acabar aquest conte?


TRES PARAULES

Existeixen tres paraules a les quals agrada jugar. S’amaguen darrere portes i finestres o al final de passadissos, a la capçada d’un arbre, rere el brogit d’una festa, en el silenci d’una nit d’estels, barrejades entre d’altres paraules o dissoltes en milers de lletres.
Són paraules que només d’escoltar-les et sents feliç, tranquil, agraït, i amable. 
Són paraules úniques, que tan sols poden dir-se en moments molt especials.
Aquestes tres paraules són

https://www.cuscusians.com/

RELATS DE CONFINAMENT

En temps de confinament, la secció de Cultura de "La Vanguardia" ha convidat periodistes i escriptors a escriure un relat de ficció. Aquí en podeu llegir un parell.


El concert, Carla Gràcia.
L'avionetGemma Sardà.









ESCRIPTURA CREATIVA

T'animes amb alguna d'aquestes propostes d'escriptura creativa de la Carla Gràcia?

1. Avui anem a sopar a un restaurant. Recordau l'últim dia que vau anar a dinar o a sopar a un restaurant? Què vau menjar? Va ser bo? Amb qui hi vau anar? Escriu un relat Revivint aquell dia.  

2. Quina frase us repetien els vostres pares, algun familiar o amic que us ha marcat? Escriviu un relat on surti aquesta frase. 

3. Escriviu un relat en què us imaginau un personatge que surt al balcó i que us fa molta por. Com deia Edgar Allan Poe: "Tu t'has de morir de por perquè el teu lector es mori de por". 


ADAPTACIONS CINEMATOGRÀFIQUES 

Aquí teniu en línia dues adaptacions de les novel·les "La pell freda" d'Albert Sànchez Piñol i "Incerta glòria" de Joan Sales.

La pell freda: En una illa perduda al mig de l'oceà, dos homes es defensen, nit rera nit, de l'atac d'unes estranyes criatures marines. Sotmesos a una extrema tensió, sense entendre les raons de l'atac, hauran de replantejar-se com enfrontar-se a allò que desconeixen. La captivitat i la lliuta incessant per la vida els arrossegarà cap a un viatge al centre de les seves entranyes, on es barrejaran la lucidesa i la bogeria, el rebuig i el desig, la crueltat i l'amor, cap a allò desconegut.
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/pellicules/la-pell-freda/video/5856396/#.XpjBq0HqY4I.link


Incerta glòria: Front d'Aragó, 1937. Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s'enamora, la Carlana, que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs, un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini arriba al poble, no triga a descobrir la traïció del Lluís i s'estableix entre ells dos un "estat de guerra" que farà trontollar tots els seus fonaments morals. Una pel·lícula en què el rerefons d'una guerra fa aflorar  les passions humanes amb tota la seva intensitat.
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/pellicules/incerta-gloria/video/5791108/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada