dimarts, 7 d’abril del 2020

Plats típics eivissencs de Pasqua

Ara que som a casa, és bon moment per decidir-se a provar de fer algunes receptes noves. Per aquestes dates són dos els plats típics eivissencs (salat i dolç) que convé tastar: el cuinat i el flaó. Us agraden? Els heu tastat, els sabeu preparar? Animau-vos. Teniu l’èxit assegurat!

EL CUINAT

És un plat típic de Quaresma. Els ingredients són: faves pelades i guixes (posades en remull la nit abans), uns manats de bleda i de *verdura, ceba tendra, nyora i sal, uns grans d’alls capolats, així com herba sana, també capolada.

*La verdura a Eivissa és una planta que neix de ventura per dins alguns terços sembrats en aquest temps. El seu nom científic és Silene cucubalus. A Catalunya en diuen colitx i colitxo a Mallorca. A part de ser un ingredient important per al cuinat també es fa servir a moltes cases eivissenques per fer coques i cocarrois mesclada amb altres ingredients.



RECEPTA DEL FLAÓ

Ingredients:

Per a la pasta: farina, aigua, oli, anís, matafaluga.
Per al farcit: formatge tendre de vaca, sucre, ous, herba sana.

El procés d'elaboració consta de les operacions següents:
1. Elaboració de la pasta: Es mesclen i pasten la farina, l'aigua, l'oli, l'anís i els grans de matafaluga.
2. Extensió: S'estén una capa fina sobre la superfície del motlle, inclosa la vorera arrissada.
3. Elaboració del farcit: Es baten els ous amb el sucre i s'hi afegeixen el formatge tendre i les fulles d'herba sana. Es mescla tot bé fins a formar una massa espessa.
4. Farciment: Es cobreix la pasta amb la massa de formatge.
5. Enfornat: Es cou al forn a temperatura moderada entre 30-40 minuts.
BON PROFIT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada